Om oss

Om oss

Pohjanen & Ström Transport registrerades i sin nuvarande form 2007 då Fredrik Pohjanen och David Ström bestämde sig för att slå ihop sina verksamheter. De lärde känna varandra när de arbetade för Hellströms under 2000-talet och samarbetade även när de sedan tagit klivet att bli entreprenörer. I början bestod verksamheten huvudsakligen av flistransport och klassisk LBC-verksamhet för att 2021 utvecklats till att även omfatta uppdrag för grävmaskin, hjullastare, träkrossning, jordsortering och diverse maskintjänster på Smurfit Kappa. Företaget är anslutet till BDX och har därigenom uppdrag åt både mindre företag och större bolag.

För att ta hand om maskinparken finns det en modern verkstad och spolhall med bra förutsättningar och kompetent personal för att underhålla och reparera olika typer av maskiner.

Sedan 2018 när uppdraget på Smurfit Kappas returfiberavdelning införlivades i företaget har personalstyrkan vuxit och idag finns det drygt 50 anställda på Pohjanen & Ström. Augusti 2022 tillträdde Anders Ringbjer posten som VD på företaget och David klev över till rollen som styrelseordförande.

Tjänster

Vi är medleverantör hos BDX

Vi arbetar inom transport, entreprenad, industri och service med deras logga på våra fordon.

Om BDX

Behörighetskontroll yrkestrafik

Vi säkerställer att våra förare har giltiga behörigheter att framföra våra fordon genom att använda oss av BKY. Systemet bygger på automatiska dagliga kontroller mot Transportstyrelsens Vägtrafikregister.

Fortbildning YKB

Som medlem i STR (Sveriges Trafikutbildares Riksförbund) bedriver vi egen fortbildning för YKB. Det är i första hand för att tillgodose vårt egna behov, men i mån av plats kan vi erbjuda utbildning för andra förare.

Skicka intresseanmälan för fortbildning genom att maila Marie på marie@pstab.se.

Vi använder Howdo för att värna om vår personal!

Vi på Pohjanen & Ström tycker att trivsel och välmående är viktigt. Vi har därför inlett ett samarbete med Howdo, ett digitalt verktyg som mäter vår belastning veckovis. Tjänsten kartlägger hur vi mår och ger oss bättre förutsättningar att förebygga ohälsa.

Vi utgår ifrån att vi är hela som individer och det är viktigt för oss att vår personal mår bra.

Vi erbjuder framtidens chaufförer en plats för att lära och uppleva!

I samarbete med Fordons- och Transportprogrammet på Strömbacka erbjuder vi deras elever APL.

Allas resa börjar någonstans och vi gör vad vi kan för att det ska bli en bra start.